Metallica – ett av hårdrockvärldens största band

Metallica är ett av de absolut största banden som funnits inom hårdrocksvärlden genom alla tider. Bandet har under sin aktiva tid gett ut 14 olika album, genomfört otaliga turnéer och vunnit massor av priser för sina musikaliska bedrifter. Metallica är också ett av världens mest kommersiellt framgångsrika band då de sålt över 110 miljoner skivor. Det stora antalet sålda skivor är också en indikation på hur pass många fans detta fantastiska band har. Tack vare sitt inflytande och sitt bidrag till hårdrocken blev Metallica år 2009 invalda i Rock and Roll Hall of Fame. Naturligtvis har man också sin alldeles egna stjärna, dock inte på Hollywood Walk of Fame, utan på San Fransiscos motsvarighet.

Metallicas medlemmar


Metallica har genom årens lopp haft en hel del bandmedlemmar som har kommit och gått. Detta är ganska vanligt i musikkretsar då livet som turnerande och skivproducerande artist kan metallica_46vara slitsamt och svårt att genomföra i det långa loppet. Vissa har haft längre perioder i bandet och andra kortare. Det ursprungliga bandet bestod av Lars Ulrich, James Hetfield, Dave Mustaine och Ron McGovney. De två senare var dock bara med under ett fåtal år medan Ulrich och Hetfield fortfarande spelar med bandet och har gjort så utan avbrott ända från början av bandets karriär. Utöver dessa två består bandet för närvarande av Kirk Hammett och Robert Trujillo.

Bandets historia

Det var 1981 som Metallicas trummis Lars Ulrich annonserade efter andra personer som var intresserade av hårdrock och som ville träffas och spela tillsammans. Då anade man knappast att man lade grunden till ett fantastiskt framgångsrikt band som skulle spela tillsammans och glädja hårdrocksfans över hela världen under de närmaste 35 åren. Deras första inspelade låt var Hit the Lights och den blev så pass framgångsrik att man fick göra sin första livespelning genast efter ett år tillsammans som ett band. Redan där lades grunden för bandets fantastiska turnéer som blivit massiva framgångar och gjort succé bland både fans och recensenter. Deras konserter drar alltid stora publikmassor och kännetecknas, precis som kutym är i rockbranschen, av spektakulära uppvisningar med avancerade ljusshower och pyroteknik.

Leave a Reply

mts_schema