Slade – glamrockarna från England

Slade är ett rockband som startade 1966 och kommer från England. Deras första namn var N’betweens men de bytte senare till Slade. Detta band var ett riktigt populärt bland inom glamrocken men de slog aldrig riktigt igenom i USA. Ett av de sätt man kan känna igen dem på är att många av deras titlar avsiktligt är felstavade. Dessutom känns de ofta igen på sångarens raspiga röst, sångaren i bandet heter Noddy Holder. Dave Hill spelar gitarr i bandet och Jim Lea står för violin, bas, gitarr, piano och kör. Don Powell är den som spelar trummor i bandet. De hade många namn innan de bytte till Slade men N’betweens är det namn som de dessförinnan var mest kända som.

Man med rockstil

Slade är fortfarande aktiva och de dyker ibland upp på svenska festivaler, många upplever att de ger en riktigt bra show när de spelar och det är bra festivalmusik. Dessutom är det många som redan känner igen de olika titlarna och sångerna är lätta att sjunga med i. Här går det att jämföra biljettpriser på flyg halmstad stockholm om du skulle vilja se dem i sommar. Deras sista album släpptes under 2002 och därefter har artisterna gjort en del egen musik samt gått olika håll. De spelar dock fortfarande tillsammans regelbundet som Slade eller som vissa vill kalla dem ”Slade 2”. Det är dessa som man fortfarande kan bevittna på festivaler och du kan göra det även i sommar i Sverige. Speciellt Jim Lea i Slade har blivit uppmärksammad av många stora artister som menar att Slade är ett underskattat band och att när Jim Lea spelar violin har han en talang som är få förunnat. Bland annat Jimi Hendrix har varit mycket imponerad av Slade och framför allt Jimi Lea. Om du vill lyssna på Slade idag har de över 100 låtar tillgängliga.

Se Slade i sommar

Hand i luften i publik

Om du skulle vilja kan du se Slade i sommar. De kommer att vara med på ett flertal svenska festivaler. De spelar i Sölvesborg på Sweden Rock bland annat och man bör ha i åtanke om man gillar bandet att detta kan vara en av de få konserter man fortfarande kommer kunna se i Sverige. Bandet har varit aktivt sedan 1966 och flera av bandmedlemmarna är närmare 70 år idag. Därför bör man ta tillvara på möjligheten. De kommer att spela musik från 1969 då de släppte sitt första album till fram till 2002 då de släppte sitt sista. Därav kommer du att få åka på en riktig nostalgitripp i festivalvimlet. Sweden Rock i sig är en av Sveriges största och mest populära rockfestivaler. Området i sig rymmer 30 000 besökare på en och samma gång. Ett tag var Sweden Rock den största festivalen i Sverige men Peace and Love har därefter tagit över den titeln. Sweden rock har dock ett mycket mer rockigt tema och därför söker sig en speciell rockälskande publik till just denna festival, vilket är en god anledning att gå.

Leave a Reply

mts_schema