Hårdrock – en musikgenre med evigt liv

Hårdrock är en genre inom musiken. Oftast används termen som ett generellt samlingsnamn för en lång rad olika andra underliggande musikstilar som ofta karaktäriseras av högljudd musik baserad på gitarrspelande, trummor och scenframträdanden som alltid är spektakulära på olika sätt. Namnet kommer från början från det engelska uttrycket för samma fenomen, nämligen hard rock, vilket också beskriver exakt vad denna musikaliska genre handlar om.

Bland några av undergenrerna kan man till exempel nämna heavy metal, glam rock, trash metal, black metal och grunge. Detta är dessutom bara toppen på isberget, undergenrerna är nästan fler än man kan räkna och musikstilen fortsätter hela tiden att utvecklas. Detta innebär i sin tur att nya stilar och versioner av genren ständigt uppstår.

Hård musik, hårda fans

Hårdrock definieras inte bara av det faktum att musiken är hård, utan även fansen till denna musikstil är hårda. För att vara ett riktigt dedikerat fan gäller det också att ha en viss stil. close up of Man with studded wristband making rock symbol. Studio photo with Dramatic lighting, slight vignette for effect.Dessutom är det en av de genrer där fansen verkligen gör allt för att stötta och följa sina idoler. Riktiga hardcore-fans kan göra i stort sett vad som helst för att till exempel få se vissa artister när de spelar live. Ofta innebär det en hel del uppoffringar inom andra områden. Alla fans som vill följa ett band eller en artist skulle helt enkelt behöva gå in på megalotto.com och se till att kamma hem en riktig storvinst så att de kan ägna sig åt sitt största intresse till 100% utan att behöva göra avkall på andra delar av livet.

Hårdrockens historia

Hårdrocken som genre utvecklades i sin tur ur andra musikgenrer så som till exempel psykedelisk rock och bluesrock, stilar som var stora på 1950-talet. Historien startade på det tidiga 1960-talet och det har varit en riktig framgångssaga från första början. Det var dock under 70- och 80-talen som genren fick sitt riktiga genombrott och förvandlades in till det den är idag. Några av de kändaste grupperna inom genren inkluderar bland annat Metallica, Aerosmith AC/DC, Led Zeppelin, Bon Jovi, Guns n’ Roses och Nirvana.

Leave a Reply

mts_schema