Volbeat – danskarnas absoluta favoritrockband

Volbeat är ett hårdrocksband som kommer från Danmark, men som firat både inhemska likväl som internationella framgångar under sin karriär. Sedan bandet grundades, år 2001, har man jobbat hårt för att uppnå denna framgång. Först blev man som så många andra nybildade band nekade ett skivkontrakt. Detta åtgärdades dock senare, men tyvärr blev bandets första skiva ingen framgång. Bättre gick det dock ett par år senare när låten Beat the Meat släpptes år 2003.

Efter detta har Volbeat gått från klarhet till klarhet och framgångarna har fortsatt. Bland annat har man vunnit flera pris från musikbranschen så som till exempel årets nykomling och årets debutalbum. Till dags datum har man utgivit hela sju studioalbum och det verkar inte som att gruppen har några planer på att sluta ge ut skivor och ge sina fans vad de vill ha.


Bandmedlemmar

Bandet består för nuvarande av fyra medlemmar. Det är sångaren Michael Poulsen och den andra ordinarie bandmedlemmen och trummisen Jon Larsen. Photo by Morten Thun Fynsgade 24, st. tv. DK-8000 Århus C telefon: +45 29722465 www.mortenthun.dk mortenthun@hotmail.comDe andra två är Rob Caggiano, gitarrist, samt den nyaste medlemmen Kaspar Boye Larsen som precis tagit över efter den långvarige basist Anders Kjølholm. Det har även funnits en del andra medlemmar som bidragit till bandets framgångar men de har tyvärr valt att gå vidare.

Volbeats speciella sound

Volbeat är ett hårdrocksband som drar mest åt heavy metal men har också ett alldeles speciellt och särpräglat sound. Det är främst sångaren och frontfiguren Michael Poulsen, som också var den som startade bandet från första början, som gjort dessa influenser till en del av bandets repertoar. Det som gör deras sound så speciellt är att de sammanfört hårdrocken med den melodiska musik som främst var populär på 50-talet och som i stort sett är raka motsatsen till det som vanligtvis karaktäriserar hårdrock eller heavy metal. Kanske är det också denna speciella stil som gör att bandet blivit så framgångsrikt. Det är nämligen inte alla som uppskattar hårdrock, men som kanske kan lära sig att närma sig denna musikgenre som en följd av att den är så mycket mer melodisk och där med också lite lättare att ta till sig.

Leave a Reply

mts_schema