Deep Purple

1968 grundades hårdrocksbandet ”Depp Purple” i England. Det kom att bli ett av de största rockbanden under 70-talet och många framgångsrika artister inspireras av dem än idag. ”Deep Purple” släppte sitt första album ”Shades of Deep Purple” år 1968, men det var med albumet ”Machine Head”, som gavs ut 1972, som bandet nådde riktigt stora framgångar. Albumet hamnade på flera topplistor världen över och bandet turnerade i USA och Japan under detta år. Bandet är aktuellt med ett nytt album som väntas komma i februari 2017 och som har fått namnet ”Infinite”.

Bråk leder till inställda konserter

Glenn Hughes ställer in konserter till kommande Europaturné. Glenn Hughes föddes år 1951 i England och var sångare och basist i ”Deep Purple” mellan 1973 och 1976. Han har efter sin tid i ”Deep Purple” varit medlem i andra band men även satsat på en solokarriär, där han senast gav ut albumet ”First Underground Nuclear Kitchen” år 2008. Fans till rockstjärnan har glatts åt en kommande Europaturné som stjärnan skulle ha tillsammans med bandet ”Living Colour”. Men på grund av bråk mellan parterna så har Europaturnén nu ställts in och Living ”Colour” har valt att spela på bandet ”Alter Bridges turné” istället.

Intressant fakta om Deep Purple

Det finns mycket intressant fakta om ”Deep Purple”, bland annat så har de bytt många medlemmar under årens lopp. Den enda originalmedlemmen som är kvar idag sedan bandets start är Ian Paice, som är bandets trummis. Totalt har bandet haft 15 olika medlemmar. Bandets mest kända låt är ”Smoke on the water” som gavs ut 1971. Låten handlar om en konsert med ”Frank Zappa” som bandet besökte i Montreuxs kasino, där någon avfyrade en signalpistol i publiken vilket ledde till en brand. Bandet flydde lokalen och såg branden slå ut sig över Genèvesjön. Senare spelade de in låten i ”Grand Hotel” i Montreux.

Leave a Reply

mts_schema