Black Sabbath

År 1968 bildades den brittiska heavy-metalgruppen Black Sabbath och då var det få som hade en aning om hur stort bandet skulle bli. Under 1970-talet ansågs bandet vara de mest framgångsrika och idag talar man om Black Sabbath som grundarna till genren heavy metal. Något som kännetecknar bandets musik är användandet av olika typer av symboler och texter som talar om det ockulta som något mycket åtråvärt.

Den sista turnén

Black Sabbath har gjort sin sista turné där 3 originalmedlemmarna från bandet var närvarande. Toni Iommi, Geezer Butler och självklart Ozzy Osbourne stod uppe på scen tillsammans, men det är på grund av Tonis hälsa som bandet har valt att gå isär och tar farväl av sina fans med en sista spelning. Under årens gång har medlemmarna i bandet ställts inför stora prövningar, som har gjort att medlemmar tillfälligt slutat eller blivit sparkade från gruppen. 1979 fick Osbourne lämna gruppen, men man märkte snabbt av att detta skulle medföra något negativt och bandet tappade mer och mer populäritet.

Mer än bara metal

Trots att man vid en första anblick inte tror det, så kan många av Black Sabbaths låtar vara likt ett växthus i regnet. Hårda och kalla på utsidan, men djupa och meningsfulla om man lär sig att förstå texterna. Att förstå sig på texterna är det dock många som gör, eftersom bandet har sålt över 70 miljoner skivor över hela världen. ”Black Sabbath” och ”Paranoid” var det två första skivor som kom ut och därefter följde hiten ”Master of Reality”.

Leave a Reply

mts_schema